De voordelen van een online back-upservice

Als zzp'er of ondernemer zal je er natuurlijk niet aan denken: al je belangrijke documenten die verloren zijn gegaan door een opslag van een computervirus. Na zo'n incident ben je niet alleen tijd kwijt, je kunt ook betrouwbare gegevens kwijtraken. En laat dat nu net het laatste zijn waar je als ondernemer op zit te wachten. Gelukkig zijn er online back-upservices die je kunnen helpen bij het veiligstellen van beveiligde gegevens. In deze tekst zal ik de voordelen van zo'n online back-upservice bespreken.

Wat is een online back-upservice?

Een online back-upservice is een dienst waarbij gegevens op een externe server of cloud worden opgeslagen. De online back-upservice maakt een back-up van gegevens op een computer, smartphone of tablet en stuurt deze door naar de server van een externe provider. De provider slaat de gegevens op en zorgt ervoor dat de informatie veilig is.

Waarom kiezen voor een online back-upservice?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een online back-upservice. Ten eerste biedt het een hogere mate van veiligheid in vergelijking met andere back-upmethoden. Een online back-upservice slaat uw gegevens op een externe server op, waardoor een eventuele computerstoring geen invloed heeft op de opgeslagen gegevens.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken om computervirussen. Een online backup service biedt namelijk bescherming tegen virussen en spyware. Zij hebben vaak slanke software en systemen die verdachte programma's herkennen en onderbreken voordat deze bestanden kunnen worden beschadigd.

Ten tweede is een online back-upservice die heel gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft geen ingewikkelde software te installeren of zelf back-ups te maken. De meeste online back-upservices werken automatisch en slaan uw gegevens op volgens een vast schema. Hierdoor kun je zorgeloos werken en hoef je zelf niet aan de slag te gaan met je back-upprocedure.

Ook is het heel eenvoudig om back-ups terug te zetten. In het geval van een computer die een virus opslaat, kun je met een paar klikken je gegevens weer terugzetten op je pc of laptop.

De verschillende soorten online back-upservices

Er zijn verschillende soorten online back-upservices waar je uit kunt kiezen. Allereerst zijn er gratis en betaalde diensten. Gratis diensten zijn vaak beperkt in het aantal gigabytes dat je kunt opslaan en bieden minder opties dan betaalde diensten. Betaalde services bieden meer gebundeld, meer opties en zijn vaak sneller in het maken van back-ups.

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten online back-upservices. Een 'device backup service' back-upt alleen gegevens van je smartphone of tablet. Een 'cloud storage service' biedt alleen extra samengevoegd in de cloud en maakt geen back-ups van je gegevens. Een 'hybride service' heeft de voordelen van een 'apparaatback-upservice' en een 'cloudopslagservice'.

Welke online back-upservice moet je kiezen?

Het kiezen van de juiste online back-upservice is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst hangt het af van de hoeveelheid gegevens die je wilt opslaan. Heb je veel verzamelde bestanden en documenten dan heb je waarschijnlijk meer verzameld nodig dan iemand die alleen vakantiefoto's wil opslaan.

Daarnaast hangt het ook af van je budget. Ga je voor een gratis service of wil je betalen voor extra functies en toegevoegd?

Tot slot is ook de compatibiliteit belangrijk. Niet alle online back-upservices zijn geschikt om allemaal te verhelpen. Het is belangrijk om vooraf de service te gebruiken die u wilt gebruiken en compatibel is met uw computer, tablet of smartphone.

Conclusie

Het gebruik van een online back-upservice biedt veel voordelen. Het bespaarde tijd en geeft je een veiliger gevoel doordat je bestanden worden opgeslagen op een externe server. Daarnaast is het gemakkelijk in gebruik en biedt het bescherming tegen virussen. Er zijn verschillende soorten online back-upservices waar u uit kunt kiezen, dus het is belangrijk om vooraf goed te bepalen welke service het beste is bij uw situatie uit het verleden.

Ook interessant

It services

Public Relations Via de MediaDe verschillende manieren van communicatie die in een organisatie vandaag de dag kan worden toegepast zijn onder andere s ...

Lees verder

Reparaties Laptop

Reparaties LaptopBen jij ook zo afhankelijk van je laptop? Of je nu studeert, werkt of gewoon graag surft op het internet, een goed werkende laptop is ...

Lees verder

Reviseren Laptops

Reviseren LaptopsAls u op zoek bent naar een voordelige manier om een ​​nieuwe computer te krijgen, kan het reviseren van een laptop een slanke oploss ...

Lees verder